Jurnal de bord

Cum i-am cunoscut pe fondatorii ShoeBox

ShoeBox fondatorSăptămîna trecută am făcut cunoștință cu doi oameni minunați. E vorba de Valentin și Oana Vesa – cei care au început acum 8 ani nebunia aceasta frumoasă care se numește ShoeBox. Cu Valentin sînt coleg de muncă așa că am profitat de ocazie și am povestit un pic.

După cum mi-a mărturisit, ideea a apărut în familie în 2007 atunci cînd încerca să-l obișnuiască pe fiul lui să împartă jucăriile și hăinuțele cu alți copii mai săraci din bloc. Un an mai tîrziu în Cluj Napoca avea loc prima ediție ShoeBox.

Astăzi ShoeBox numără 216 centre de colectare în România și alte 12 țări. Vorbim aici despre sute de oameni care își dedică timpul și energia pentru a aduce un zîmbet pe fața copiilor sărmani din România. Din cîte am înțeles, Rep. Moldova este următoarea pe listă ceea ce nu poate decît să mă bucure.

Cred că Valentin și Oana sînt exemplul perfect despre cum poate fiecare din noi să schimbe lumea în bine, deși Valentin spune cu modestie că tot ceea ce face e să răspundă la niște telefoane, emailuri și să completeze documente în excel.

Cei care îmi urmăresc blogul știu că în ultimii ani am participat la diferite campanii similare după cum am scris aici și aici. Anul acesta am decis să contribui și eu la ShoeBox. Și de-aș fi încercat, nu m-ar fi lăsat inima să stau deoparte cu așa oameni frumoși în jurul meu.

Pentru cei interesați cutiile se mai pot aduce pînă mîine la locațiile specificate pe site. De asemenea puteți ajuta și la distribuirea cadourilor în țară. Găsiți mai multe detalii pe shoebox.ro Între timp vă invit să ascultați imnul ShoeBox realizată de trupa Proconsul zilele trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button