Jurnal de bord

Cum am fost la Doda Pilii

Weekend-ul trecut am bifat pe listă încă o locație interesantă. E vorba de Parcul Natural Apuseni pe care l-am vizitat cu un grup de colegi. Așa cum era de așteptat, drumul a fost destul de anevoios din cauza zăpezii și a stratului de gheață care ne pîndea de sub omăt.

Pe toată durata călătoriei din Baia Mare spre munții Apuseni m-au urmărit niște localități cu nume neobișnuite pe care vreau să vi le împărtășesc. Așadar am trecut prin Tetiș, Chechiș, Beliș, Călățele, Fântânele și Doda Pilii pe care le-am trecut pe lista de localități cu nume savuroase.

Ne-am cazat la Smida Park care este o minunăție de pensiune despre care am doar cuvinte de laudă. Din păcate nu am avut timp pentru atracțiile turistice din zonă ca celebrele peșteri de calcar, așa că ne-am mulțumit cu o drumeție de cîteva ore în jurul lacului Beliș-Fântânele.

Sper că pozele și filmulețul o să vă ofere o impresie generală despre acele locuri și că o să vă încurajeze să le vizitați. Eu, cel puțin, mi-am propus să revin în munții Apuseni cu prima ocazie pentru a gusta pe deplin din farmecul și frumusețea zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button