Jurnal de bord

Cum am biciclat la concursul Urban Velo din Baia Mare

Weekend-ul trecut bicicliștii din Baia Mare au avut două motive de bucurie. În primul rînd am avut parte de o vreme foarte frumoasă, numai bună de pedalat. Al doilea motiv a fost concursul Urban Velo organizat de Clubul Sportiv Mad Snails din Baia Mare.

Urban Velo e un concurs de orientare urbană pentru bicicliști care a ajuns în acest an la cea de-a doua ediție. Ideea concursului este să încurajeze mersul pe bicicletă și să promoveze locurile frumoase din oraș și din vecinătate.

În ceea ce mă privește, m-am înscris pentru că îmi place să merg cu bicicleta și pentru că eram curios să cunosc oameni și lucruri noi din Baia Mare. Concursul s-a organizat în echipe de două persoane.

Fiecare echipă a primit un număr de indicii pe baza cărora trebuia să găsească niște locații în oraș sau prin împrejurimi. Odată ajunși la punctele de destinație, participanții completau niște chestionare cu întrebări răspunsul cărora putea să-l găsească doar în locația respectivă.

Prima zi

Pentru ziua de sîmbătă cei de la Mad Snails ne-au pregătit un traseu care ne-a dus pe Valea Usturoiului, Valea Roșie, Parcul Municipal și Centrul Vechi. Probele au însemnat un mic curs de speologie la Galeria Delius, redescoperirea pietrei Flottmann și o incursiune în istoria unei familii de meșteșugari din Baia Mare.

Am aflat care este cel mai vechi copac din Baia Mare și cea mai veche școală ce funcționează încă în oraș, mi-am încercat mîna la orientarea cu busola, iar la sfîrșit am trecut o probă plină de adrenalină cu frînghii și carabine la Jungle Park.

Ziua a doua

Ziua de duminică a fost dedicată muzeelor și punctelor de atracție. Traseul ne-a dus pe rînd la proaspăt renovatul Bastion al Măcelarilor, Teatrul Municipal, Planetariu și toate muzeele din Baia Mare. Indiciile și întrebările au fost foarte bine gîndite de organizatori şi au reprezentat o provocare pentru toți participanții.

Pentru mine concursul a fost o experiență foarte bună în urmă căreia am aflat lucruri interesante despre oraș, povești neobișnuite despre anumite locuri și clădiri din Baia mare.

Sincer, chiar nu credeam că există atîtea lucruri captivante în orașul în care locuriesc de atîția ani. De aceea cred că a doua ediție Urban Velo a fost un succes atît pentru organizatori, cît și pentru participanți. Așteptăm cu nerăbdare ediția de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button