Jurnal de bord

Crăciun în familie cu tuse, dureri în gât și situații amuzante

Sunt pline spitalele de copii cu probleme respiratorii în această perioadă. Am scăpat de Covid și am dat peste tat-su’. Nici noi nu facem excepție. Ilinca a cules virusul de la grădiniță cu o săptămână înainte de vacanță. Și nu a vrut să-l țină doar pentru ea. Așa că în acest an am avut un Crăciun în familie cu tuse și dureri de gât.

Partea bună e că ne tratăm acasă și din acest context au ieșit două situații amuzante. Partea proastă e că dormim rău și suntem frânți de oboseală. E greu, dar asta nu e o noutate pentru nimeni. Vă las mai jos cele 2 întâmplări amuzante: una adevărată, alta doar parțial.

***

De vreo 5 zile mă doare gâtul. Mi-am pierdut parțial vocea. Așa că m-am apucat să fac inhalații și gargară ca să scap de năpasta. Stau în bucătărie aplecat deasupra mesei, acoperit cu o pătură. Inspir și expir adânc deasupra unei oale cu apă clocotită în care am pus Biomicin și niște ierburi de leac de la mama.

În cameră intră Ilinca. Se oprește. Stă câteva clipe în tăcere, după care o rupe de fugă spre maică-sa unde are loc aproximativ acest dialog.

Ilinca: „Maaamiii, la noi în bucătărie e o fantomă!”

Soția: „O fantomă? Cum arată?”

Ilinca: „E mare și maro!”

Soția: „Și ce face în bucătărie?”

Ilinca: „Stă la masă și respiră greu”.

Deznodământul e fix ca în reclamă: ăla mare și maro de respira greu – era tat-su’!

***

Ghhhrrrrrrrrr… Ghhhrrrrrrrrr… Ghhhrrrrrrrrr… Ptiu!

Stau în baie, în fața chiuvetei, cu gura deschisă și ochii mijiți spre tavan. Fac gargară cu apă și bicarbonat. La un moment dat apare Ilinca. Mă urmărește câteva clipe amuzată. După care mă întreabă:

– „Tati, când o să fiu mare o să pot bolborosi și eu așa ca tine?”

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button