Jurnal de bord

Cât costă finisarea unui apartament în Cluj

Se spune că, dacă te întâlnești cu un român, care știe că ți-ai cumpărat recent apartament sau casă, și acesta nu te întreabă care cât ai dat, înseamnă că respectivul nu e român.

Întrebarea vine de obicei în primele 10 minute de conversație sub forma unei tirade: „Cât ai dat pe apartament? Cât ai dat avans? Cât ai luat credit și pe cât timp? Cât te-au costat finisajele?” etc. Puneți cât în față și completați voi cu ce vă interesează.

Dacă nu te întreabă în primele 10 minute, probabil că ar vrea să o facă, dar are bun simț și nu vrea să se bage cu bocancii în viața ta, preferând să meargă pe principiul „dacă vrea să-mi spună, îmi va spune fără să-l întreb”. Genul acesta de oameni sunt foarte rari, tocmai de aceea îi apreciez.

Dacă te întâlnești cu un român, care știe că ți-ai cumpărat apartament, și acesta nu te întreabă care cât ai dat, înseamnă că el nu e român.

Și mai este a treia categorie, cei care sunt așa de încrezători, împliniți și fericiți, încât nu-i interesează genul acesta de lucruri. Acești oameni sunt mai rari ca unicornii, am auzit de ei, dar de văzut, nu i-am văzut niciodată. Revenind la prețurile noastre…

În ultimele luni mi s-au pus de multe ori întrebările cu cât în față. Așa că am decis să public un centralizator cu prețuri de finisaje interioare. Prețurile sunt aproximative și pot varia. Eu le-am dedus exclusiv din experiența mea și a altor 2-3 prieteni care au trecut prin același proces.

În unele cazuri a fost greu să calculez un preț pe serviciu, pentru că am plătit o singură dată pentru mai multe servicii conexe (ex. la instalator și zidari). De aceea vă rog să nu le luați ad litteram, ci ca un punct de referință după care să vă ghidați.

Serviciu

Preț
Parchetar
Montaj parchet laminat 10-15 lei / mp
Montaj parchet stratificat (lipire) 30-35 lei / mp
Montaj plintă înaltă 5-7 lei/ml
Faianțar
Montaj gresie și faianță 55-60 lei / mp
Zidar
Îndreptat pereți și zugrăvit (2 straturi) 25 lei / mp
Turnat șapă autonivelantă 20 lei / mp
Turnat hidroizolație 300 lei / baie
Instalator
Montaj cadă 450-500 lei
Montaj WC, chiuvetă, lavoar 150-200 lei / piesă
Electrician
Tras circuit în perete și montat doză 50 lei
Instalare priză 10-15 lei / bucata
Alte servicii
Montaj ușă 100 – 150 lei
Dubă transport materiale de construcție 100 lei
Hamal cărat materiale de construcție 100 – 150 lei

Sper că vă e de ajutor. Revin într-un alt articol cu recomandări și mai multe detalii despre experiența mea cu diferiți meseriași din Cluj-Napoca.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button