Jurnal de bord

Am devenit clujean cu drepturi depline

S-au împlinit 4 ani de când m-am mutat în Cluj-Napoca, 4 ani plini de evenimente ce au trecut ca vântul și ca gândul. Aș zice că au fost cei mai frumoși de până acum, dar știu că urmează alții și mai și, așa că nu zic.

Și dacă tot am trecut „perioada de probă”, am decis să sărbătoresc devenind clujean cu drepturi depline. Pe scurt, luna trecută m-am transformat din moroșan în clujean cu buletin de Cluj-Napoca.

De acum pot să încep să mă plâng și eu de toate viniturile care năvălesc la MINE în oraș și-mi invadează spațiul, contribuie la creșterea prețurilor și a chiriilor și aglomerează traficul și transportul în comun.

Și dacă tot veni vorba de buletin, iată o informație utilă care v-ar putea prinde bine. Primăria Cluj-Napoca a anunțat că începând din 17 decembrie oferă opțiunea de programare online pentru depunerea cererii în vederea eliberării actului de identitate (inclusiv pentru stabilirea reşedinţei).

Acest lucru se poate face pe site-ul primariaclujnapoca.ro secțiunea „Administrație”, subsecțiunea „Servicii online” – „Acte de identitate – Programare buletine”. Am verificat pagina și, la ora în care scriu acest articol, aceasta (încă) nu merge. Sper că e ceva temporar.

De altfel, procesul de schimbare a buletinului a fost pentru mine destul de simplu și rapid, ceea ce vă doresc și vouă.

Fotografie de Lucian Nuță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button