Jurnal de bord

Chelsea e în finală, Barça e umană

Cred că titlul acestui articol descrie cel mai bine ce s-a întîmplat în semifinala dintre Chelsea şi Barcelona. Nimeni nu-i dădea mari şanse de calificare formaţiei londoneze în faţa celei mai bune echipe a lumii, chiar dacă în meciul tur englezii reuşiseră să învingă prin golul lui Drogba.

Se ştie că Barcelona este foarte puternică acasă pe Camp Nou, iar ieri, în meciul retur, sarcina spaniolilor era destul de clară: să învingă la diferenţă de două goluri. Cele două goluri au fost marcate chiar în prima repriză şi Barcelona se vedea deja în finala din Germania.

A venit însă o pasă genială a lui Lampard şi în lob superb a lui Ramires în ultimele minute ale primei reprize. Golul de 2:1 a schimbat totul. Barcelona a început în forţă repriza doua. Meciul s-a decis atunci cînd Messi a ratat un penalty.

După aceea Barcelona s-a zbătut neputincioasă în faţa unei defensive betonate şi a unui Petr Čech în zile mari. Catalanii au controlat meciul de la cap la coadă şi, deşi au evoluat mai bine de o oră în superioritate numerică, aşa şi nu a reuşit să marcheze.

Mai mult de atît, Chelsea a izbutit să egaleze la 2 în ultimele minute ale partidei şi s-a calificat în finală. O calificare muncită care ne arată că în fotbal principalul este să marchezi. Barcelona a avut ocazii cu nemiluita şi ar fi putut marca de cel puţin 5 ori, dar a avut ghinion şi a ratat cu nonşalanţă.

Barca şi-a arătat faţa umană, exact ca acum doi ani cînd a fost învinsă de Interul lui Mourinho şi a ratat în decurs de o săptămînă atît campionatul intern, cît şi liga campionilor. Chelsea este pentru a doua oară în finala şi speră din nou la primul trofeu de liga campionilor din istoria clubului.

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button