Jurnal de bord

Cele mai inedite activități de la Untold 2017


S-a terminat și a treia ediție de Untold festival – o ediție care a bătut recorduri greu de imaginat în România, dar care a stârnit și numeroase controverse. Iată ce a însemnat Untold 2017 în cifre:

  • 330000 de participanți cu un record absolut de 90000 de oameni sâmbătă, în ziua a treia, când Armin van Buuren a evoluat aproape 5 ore în fața fanilor
  • cea mai mare scenă a unei producții din România, Dragon’s nest de pe Cluj Arena, cu o lățime de 100 de metri și peste 35 de metri înălțime
  • aproape 200 de artiști ce au urcat pe cele 10 scene ale festivalului, printre care s-au numărat cei mai cunoscuți și mai apreciați DJ din lume

Un capitol la care a punctat foarte bine Untold în acest an au fost activitățile oferite de branduri în afara concertelor. Vreau să vă povestesc despre 3 din ele pentru că mi s-au părut foarte inedite.

5 minute de libertate oferite de Winston – de departe cea mai tare activitate pe care am văzut-o la un festival. E vorba de un ring gonflabil în care o turbină sufla aer prin care zburau nestingheriți oamenii în costume speciale. Erau oameni cu experiență în parașutism, bineînțeles.

Am rămas cu gura căscată când i-am văzut prima dată plutind și făcând tumbe în timpul zilei, iar seara făcând cascadorii cu artificii. Partea cea mai tare era că, dacă doreai, te puteai înscrie la o astfel de experiență ghidat de un instructor.

Cea de-a doua experiență care m-a impresionat a avut loc în cadrul Bloggers Lan Party #ublpxv, un eveniment de gaming desfășurat în timpul Untold pe teritoriul festivalului. Nefiind gamer de felul meu, m-am înscris mai mult de curiozitate.

M-am felicitat pentru această decizie când am văzut la fața locului un Oculus Rift cu controllere pe care puteai experimenta diferite jocuri în realitate virtuală, o realitate în care puteai să te miști fizic prin cameră și să interacționezi cu jocul la un alt nivel. A fost super tare! Recomand să încercați dacă aveți ocazia.

O experiență interesantă de surfing și sărit cu parașuta în realitate virtuală a fost oferită și de Samsung în colaborare cu Telekom care a avut și un stand dedicat fanilor Game of Thrones cu bannere din film și tronul din Westeros.

Păcat de faptul că procesul de fotografiere mergea greu, iar standul era deschis până la ora 8 seara când majoritatea participanților la festival abia ajungeau în perimetrul Untold. Așadar faină idee, păcat de implementare.

Cam astea au fost activitățile care mi-au plăcut la această ediție de festival – o ediție la care brandurile au venit cu activități foarte faine ce au oferit opțiuni interesante pentru participanți și o alternativă în afara orelor de concerte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button