Jurnal de bord

Cum se simt românii cu numele Dragnea?

Citeam ieri o retrospectivă politică a anului trecut și mi-am amintit de toate protestele la care am fost din ianuarie 2017 până acum. Mi-am dat seama că Liviu Dragnea poate candida liniștit la titlul de cel mai înjurat român în 2017.

În prezent acest om este urât de așa de mulți români, încât numai Iliescu îl mai întrece. Și Iliescu a fost vreo 11 ani președinte de țară, a avut timp să facă lucruri foarte nasoale. Dragnea e la putere abia de 1 an și ceva.

Dacă aș fi primit 1 ban de fiecare dată când l-a înjurat cineva pe Dragnea în ultimul an, probabil că aș fi milionar. Există vreun nume mai hulit în România în acest moment? Probabil că nu. După care am realizat altceva.

Voi vă dați seama că în România mai există o grămadă de oameni cu același nume? Oameni obișnuiți care nu au nicio vină. Există copii și adulți cu familia Dragnea. Pe unii poate îi cheamă chiar Liviu (sper că doar pe bărbați, dar nu se știe niciodată).

Încerc să-mi imaginez cum e să porți un astfel de nume în România. De exemplu să fii elev și să te întrebe profesoara: „Dragnea, ți-ai făcut tema de casă?” sau „Dragnea, mâine să-mi vii la școală cu părinții!”

Sau să aștepți la coadă la o instituție și să te strige cineva: „Domnul Dragnea la ghișeul 8!” Iar toată lumea să se întoarcă și să te privească. Când te cheamă Dragnea nu ai cum să scapi de glume nesărate din partea prietenilor.

Oare cum e să-ți vezi numele pe pancarte, să-l auzi în scandările protestatarilor și să-l citești în postări pline de ură pe internet? Aceste întrebări m-au făcut să descopăr nume.ottomotor.ro.

Acest site încearcă să cartografieze frecvența numelor de familie românești și să le afișeze pe harta României. Pentru numele Dragnea am primit rezultatul de mai sus. Voi cum v-ați simți dacă ați purta numele Dragnea?

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button