Cutia cu muzichii

Ce este un omacibos

Ştie cineva din voi ce este un omacibos? Bănuiesc că nu, aşa că o să încerc să vă lămuresc. Pe la mijlocul anilor ’90 Republica Moldova plutea la întîmplare pe apele reci ale tranziţiei. Se trăia greu.

Oamenii nu primeau salariile cu lunile sau le primeau în produse, cum se lăsa înserarea se lua curentul, cine se pricepea să fure, acela avea. Ce mai, debandadă naţională! Tot în acea perioadă au început să ajungă în Moldova şi primele produse occidentale.

Sucul la cutie, gumele turbo, pungile şi sticlele de plastic şi, mai ales, muzica, pentru că aici vroiam să ajung. Ace of Base erau foarte populari, iar una dintre piesele lor cele mai cunoscute era All that she wants. E una din piesele pe care am dansat pentru prima dată la discoteca de la şcoală.

Bun, poate vă întrebaţi ce legătură au toate astea cu omacibosu. Una directă, vă răspund eu. Vedeţi voi pe acele timpuri limba engleză era încă un lucru exotic mai ales în satele basarabene. Nu înţelegeam nici o boabă din ce se cînta, aşa fredonam ce auzeam sau ce ni se părea nouă că sună bine.

Uite aşa au transformat moldovenii all that she wants în omacibos. Dacă nu mă credeţi, daţi un play mai jos şi ascultaţi atent refrenul.

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button