Jurnal de bord

Ce aveți cu ziua de Luni, oameni buni?!

luni-nici-iarba-nu-cresteNoi, oamenii, sîntem niște ființe tare ciudate: toată săptămîna așteptăm ziua de vineri, tot anul așteptăm concediul și toată viața așteptăm să fim fericiți. Caz concret: în fiecare zi de luni văd pe rețelele de socializare unul și același mesaj:

Of, iar e luni! Urăsc Lunea! Încă nu e vineri?! Și lista poate continua. De fapt Lunea este cea mai urîtă zi de către oameni. O spun statisticile, iar principalele motive invocate sînt următoarele:

  • nu-mi place locul de muncă sau mediul în care lucreez
  • s-a terminat oficial weekend-ul și urmează 5 zile de lucru
  • luni dimineața traficul este foarte aglomerat și ajung greu la serviciu

Dacă ai invocat și tu repetat motivele enumerate mai sus înseamnă că 1. ori nu-ți place să lucrezi 2. ori nu-ți place munca pe care o faci.

În cazul în care te regăsești în prima categorie, ai o problemă, drag cititor. Ți-o spun pe față! Mintea umană e făcută să creeze, să se dezvolte. Altfel nu ajungeam cele mai evoluate ființe de pe planetă. M-aș mira ca tocmai tu să fii o excepție!

Mulți oameni nu izbutesc să se cunoască pe ei înșiși și ajung să facă ceea ce nu le place, prinși într-un loc de muncă care nu-i reprezintă: 8 ore pe zi, săptămînă de săptămînă, ani la rînd. Te mai miri atunci că unii își urăsc locul de muncă?!

Am o veste bună pentru tine însă: dacă nu-ți place un lucru, poți să-l schimbi! Sună banal, dar multă lume ignoră acest lucru: din comoditate, din lașitate sau din ignoranță. Așadar dacă nu te mai regăsești în ceea ce faci, învață altceva!

Dacă nu ești fericit cu ceea ce ești, fă o schimbare! Găsește ceea ce-ți place și fii bun la acel lucru! Nu e simplu, uneori e al naibii de greu, dar e realizabil. Și atunci vei aștepta cu nerăbdare ziua de luni. Te vei bucura de fiecare zi a săptămînii cu bune și rele…

… și vei descoperi fericirea acum și aici în loc să o tot aștepți să vină într-un viitor oarecare. Decît să fii prins într-o viață care nu-ți place, așteptînd mereu un concediu care să te ajute să evadezi, mai bine îți construiești o viață pe care o trăiești cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button