Jurnal de bord

Când se ia curentul într-o firmă de IT

Când pică pe neașteptate curentul într-o firmă de IT, se pun în mișcare fenomene neobișnuite. Iată câteva din ele.

1. Prima reacție a IT-știlor e un amestec de mirare, bucurie și frustrare. Toate în același timp. Mirare, pentru că majoritatea din ei nu (mai) știu ce înseamnă să nu ai curent electric. Bucurie, pentru că, iată, s-a întâmplat ceva inedit despre care vor putea povesti câteva zile.

Și frustrare pentru munca întreruptă într-un moment de mare importanță, în care erau prinși într-o conferință cu colegii din State, sau erau pe cale să elucideze vreun mister nebănuit de programare, sau… pur și simplu, ajunseseră la punctul culminant din ultimul trailer Game of Thrones.

2. Băiatul acela de la suport la care apelează toată lumea când are o problemă tehnică se autosesizează și începe să dea telefoane. După câteva minute revine în birou și anunță pe toată lumea: „E de la ei!

În scurt timp apare și administratorul clădirii care repetă același verdict: „e de la ei, dar facem tot posibilul să rezolvăm problema în cel mai scurt timp”. După care îndeamnă lumea la calm, ca în cazul unui eveniment de forță majoră.

3. Oamenii își verifică febril telefoanele. Ce poate fi mai rău decât să nu ai curent pentru un sfert de oră? Corect, să ai bateria la telefon descarcată. Groaznic!

Colegii cu laptop profită din plin de autonomia acumulatorului, își distribuie internet de pe telefoane și rezolvă plini de importanță probleme stringente care, pur și simplu, nu suferă amânare. Ceilalți, își dezlipesc ochii obosiți de pe ecrane și fundurile aplatizate de pe scaune și se adună în grupuri.

4. După vreo 10 minute, IT-știi ies cu teamă din birou în jungla de afară și se grupează rapid în jurul locurilor de fumat. Se dau telefoane la colegii din alte firme: „Uite, la noi s-a luat curentul, îți vine să crezi?! La voi este? Ce norocoși sunteți!”

Se discută implicațiile evenimentului pe termen scurt și mediu. „O să se strice înghețata în frigiderul din bucătărie! Și azi au adus-o, mare păcat!” Sau „Eu tocmai mă pregăteam să fac commit la un hotfix în Producție. E groasă, vă spun eu!” Pana de curent e pe buzele tuturor, mai puțin pe ale fumătorilor.

5. După alte 10 minute oamenii încep să realizeze că ieșitul din birou nu e chiar așa de periculos, că soarele poate fi chiar plăcut, că vântul îți creează o stare generală de bine chiar dacă îți strică freza aia nouă făcută la barber shop.

Și tocmai când lumea începe să se obișnuiască cu vremea de afară, revine curentul, se aprind luminile. IT-știi se întorc teleghidați în fața computerelor unde îi așteaptă commitul pentru hotfixul din Producție, conferința cu colegii din State, misterul neelucidat din C Sharp și trailerul de la Game of Thrones.

Plus un email în care administrația își cere încă o dată scuze pentru neplăceri.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button