Jurnal de bord

Avantajele utilizarii scaunelor ergonomice

ergonomicsOamenii care sunt angajati intr-o anumita firma sau institutie petrec azi foarte mult timp lucrand. Statisticile arata ca acestia lucreaza in jur de 7,6 ore pe zi; adunand aceste cifre, se poate ajunge la aproape 2000 de ore pe an. In tot acest timp, foarte multi oameni stau la birou, lucreaza la un calculator sau indeplinesc alte sarcini/munci de birou.

Desigur, pentru multi, confortul e un aspect mai putin prioritar – putini sunt cei care inteleg importanta unui mobilier ergonomic. Sa privim insa in urmatoarele randuri la cateva dintre beneficiile utilizarii de scaune ergonomice, precum cele disponibile la Selgros:

Mobila ergonomica, per ansambul, e conceputa intr-un asemenea mod in care sa se potriveasca corpului persoanei respective. Scaunul, in sine, e facut pentru a asigura un mai mare grad de confort, in mediul de lucru; alaturi de siguranta si eficienta sporita.

– Primul beneficiu ce se observa usor e reducerea presiunii exercitata asupra corpului. Cand stam pe scaun, la un birou, avem tendinta de a ne tine corpul intr-o pozitie ciudata, solicitandu-ne intreg sistemul muscular-osos.

Multi oameni ce nu apeleaza la scaune ergonomice observa ca sufera de dureri, disconfort, ameteala, tocmai din aceste motive. Disconfortul, in esenta, e doar un semnal de alarma – ce poate insa sa duca la grave afectiuni sau tulburari.

Folosirea unor scaune ergonomice potrivite muncii noastre va duce la o pozitie mai buna a corpului si va reduce posibilitatea accidentarii sau imbolnavirii

– Un al doilea avantaj al utilizarii acestor scaune ergonomice nu e intotdeauna atat de evident: mai putine accidentari, raniri, si deci un profit mai mare (pentru angajator).

Nu putini sunt cei ce au incercat urmatorul lucru: au facut trecerea de la scaune clasice la scaune ergonomice, observand apoi ca in procesul de productie, angajatii se accidentau mult mai rar; in alte segmente, oamenii ce le foloseau se bucurau de o productivitate mai mare.

– In al treilea rand, moralul oamenilor dintr-o firma poate fi ridicat prin asemenea schimbari. Durerea si oboseala va scadea considerabil prin folosirea a asemenea scaune ergonomice in firma. In egala masura, oamenii se simt mai bine cand realizeaza ca angajatorul le vrea binele si investeste in sanatatea lor, cand se simt pretuiti. Iar odata cu cresterea moralului, va creste si productivitatea.

Asadar, la urmatoarea investitie in echipament sau mobilier, ia in calcul si achizitia de noi scaune ergonomice, potrivite nevoilor personalului. De asemenea, aceste articole sunt extrem de potrivite si acasa (atat pentru scolari, cat si pentru adulti). Vezi aici mai multe informatii si cataloage recente cu scaune ergonomice de calitate!

Magazinul Selgros Craiova

Sat Preajba, com. Malu Mare, str. Henry Ford, nr. 12, jud.Dolj

Tel. 0251 305 000,

Fax 0251 305 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button