Cutia cu muzichii

Așă așă – ie ie!

Vi s-a întîmplat vreodată să vă sune o melodie în minte și să nu v-o puteți scoate nicicum din cap? Întreb pentru că mie mi se întîmplă tot timpul. Singura soluție în acest caz este să asculți piesa de mai multe ori și să aștepți să treacă.

Boala este contagioasă aşa că mulţi prieteni mi se plîng constant că le bag în cap anumite melodii pe care ajung să le fredoneze fără să vrea. Mai grav însă e atunci cînd nu știi despre ce cîntec este vorba.

Mă trezesc deunăzi și primul lucru care îmi vine în minte este un refren. Pam-pam pam-pam, pam-pam pam-pam bombănesc eu în timp ce iau dejunul. Ie, ie ie, bat toba cu degetele pe masă cîteva ore mai tîrziu încercînd să-mi dau seama despre ce cîntec este vorba.

La un moment dat nu mai rezist și cer ajutor calificat. ”Florine, nu știi ce piesă este asta, îl întreb eu pe un coleg. Pam-pam pam-pam, pam-pam pam-pam!” „Măi, nu știu, răspunde acesta. Poate îți amintești măcar un vers, ceva?”

Reiau povestea de la capăt, de data asta dau și din mîini și din picioare. Colegii se uită ca la teatru. Pam-pam pam-pam, ie, pam-pam pam-pam… așă așă! ”Mda, se scarpină el la ceafă, mai greu. Am impresia că o cîntă ceva rapper negru, reia el după o pauză”.

”Păi hai să-i luăm la rînd, propun eu. 50 cent, Dr. Dre, Jay Z, Snoop Dog? încep eu”. ”Nu, zice el, nu e nici unul din ei”. ”Puff Daddy, Busta Rhymes, Akon, Coolio, 2Pac? continui eu”. ”Nu, nu și iar nu!”

După jumătate de oră sîntem la fel de în ceață ca la început. Și la un moment dat am o revelaţie. ”Știuuu, știuuu!!! încep eu să zbier ca un apucat. Pe om așa îl și cheamă – Așă, adică Usher, iar piesa este bineînțeles ie, adică Yeah”.

sursă foto

3 Comments

  1. Dic more, da pe toti ii stii! 😀

    no si acuma sa iti zic ceva:
    am citit de curind un articol cu un fel de explicatie a melodiilor din creiere, de ce, cum etc.
    Da pe cuvint daca mai stiu unde!! – ca sa fiu in spiritu articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button