Jurnal de bord

Arkada Dance & Art Studio – noul centru de dans din inima Clujului

Arkada Dance & Art Studio Cluj

Zilele acestea se împlinește un an de cînd m-am mutat în Cluj. Poate că o să sune ciudat, dar uneori am impresia că stau în acest oraș de mai multă vreme. Asta se datorează în primul rînd lucrurilor pe care am reușit să le fac și oamenilor pe care i-am cunoscut aici în decursul ultimelor luni.

Țin minte că anul trecut pe vremea asta eram nerăbdător să cunosc oameni noi și să mă implic în cît mai multe proiecte interesante. Deloc întîmplător am decis să încep cu un curs de dans la clubul Salsa Brillante din Piața Unirii.

Motivul e simplu – dansul implică două lucruri care îmi plac: mișcarea și socializarea. Nu o să insist aici asupra beneficiilor pe care le are sportul asupra organismului și stării de spirit în general. Le cunoaștem cu toții. Ceea ce știu puțini este faptul că dansul poate fi și o forma de terapie care te ajută să te eliberezi, să treci peste complexe și de inhibiții.

În plus, la un curs de dans ajungi să cunoști o mulțime de oameni într-o atmosferă relaxată. Așa că am mers și nu mi-a părut rău. Atmosfera a fost plăcută, instructorii cumsecade, iar mișcarea numai bună pentru o persoană care stă toată ziua pe scaun la birou.

În plus, o dată pe săptămînă se organizau seri de dans în care puteam exersa figurile învățate, o alternativă bună la eternele cluburi în care se ascultă preponderent bumți-bumți. Luna trecută am aflat că Salsa Brillante s-a închis după 8 ani de activitate.

Vestea bună e că proiectul continuă în același spațiu prin intermediul instructoarei de dans Ada Caraba care va deschide acolo un centru ce va oferi cursuri de mai multe stiluri: salsa, rueda, bachata, tango argentinian, tap dance și altele. Numele centrului este Arkada Dance & Art Studio.

Adresa a rămas aceeași Piața Unirii nr. 10, spațiul însă a fost redecorat și reamenajat într-un alt stil. În plus, centrul va funcționa și ca o mică galerie de artă. Participanții la cursuri vor putea admira pe pereții centrului diferite fotografii și picturi, iar cei interesați le vor putea cumpăra.

Deschiderea oficială a centrului Arkada va avea loc duminică 18 octombrie la ora 19:00 unde sîntem invitați să ciocnim un pahar de șampanie și să petrecem un moment special alături de alți iubitori ai artei și a dansului. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de facebook a studiolui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button