Jurnal de bord

Am primit 5 zile cu suspendare

Săptămâna trecută m-am simțit foarte obosit și lipsit de energie. „Ce bine mi-ar prinde câteva zile de odihnă” mi-am zis eu în gând într-o dimineață în timp ce mergeam spre birou. Se pare că cineva, acolo sus, mi-a înregistrat cererea.

Răspunsul nu a venit peste 30 zile așa cum se întâmplă la stat, ci câteva ore mai târziu. Derulăm pe repede înainte și-l vedem pe subsemnatul cum merge la fotbal cu colegii, cum aleargă ca apucatul 2 ore pe teren și se accidentează ca nerodul taman în ultima fază a meciului.

Dacă vrei să-ți dublezi mărimea gleznei în 2 timpi și 3 mișcări, iată ce trebuie să faci: pune o contră din alergare, calcă strâmb pe picior și lasă-te pe el. În urma acestei scheme geniale glezna mea s-a bos-umflat și s-a dublat în mărime. Verdictul medicului a fost scurt: „Ai avut noroc. Ai scăpat cu entorsă”.

Am primit 5 zile cu suspendare, adică 5 zile de stat în pat cu piciorul suspendat: gheață și unguent de 3 ori pe zi, antiinflamator de 2. Deocamdată am „ispășit” jumătate din pedeapsă. Laba piciorului meu încă arată ca a lui Shrek, dar am început să mă sprijin pe ea mai bine.

Ce am învățat din această întâmplare:

  • să apreciez mai mult ceea ce am și să mă bucur că sunt sănătos
  • să am grijă ce-mi doresc, pentru că uneori primesc
  • sportul înseamnă sănătate dacă îl practici corect, în siguranță și cu măsură

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button