Cutia cu muzichii

AC/DC, fanta şi bicicletele

Stau la coadă la service-ul de biciclete. Sînt doi oameni în faţa mea şi încă vreo cîţiva clienţi în magazin. Oamenii intră, întreabă, cer părerea, cumpără şi în cele din urmă ies. Nu mi-am închipuit niciodată că poate fi atîta lume într-un magazin de biciclete. Se pare că poate…

În spate doi angajaţi trudesc de zor, fiecare cu cîte o bicicletă desfăcută în faţă. Cameră de 14 la 22 de lei te rog, zice unul dintre ei vînzătoarei. Cameră de 14 la 22 de lei cu cartofi pai şi ketchup vine imediat, răspunde aceasta zîmbind.

Momentan toţi consultanţii sînt ocupaţi, îmi face cu ochiul celălalt angajat. Veţi fi preluat în cîteva momente. Dau din cap afirmativ schiţînd un zîmbet. Uite că există oameni care se simt bine la locul de muncă, îmi zic eu. La radio răsună piesa Hello a lui Lionel Richie.

Nuuu, aşa nu merge treaba, zice vînzătoarea aratînd cu degetul la boxe. Ia să vă dau eu un imbold… Ce vrea să ne dea, mă? întreabă primul angajat pe celălalt. Un imbold, răspunde acesta şi strînge din umeri. Bagă piesa aia cu fanta! îi strigă el peste capetele noastre femeii de la casă.

Fanta cu cartofi şi ketchup vine aaa-cum! răspunde vînzătoarea şi dă un Enter teatral. Şi în acel moment în magazin îşi face apariţia Angus Young cu faimosul său solo.

aaaaaaa … thun-der!!! încep eu să fredonez
aaaaaaa … fan-ta!!! cîntă şi angajaţii

Vînzătoarea dă volumul mai tare şi piesa celor de la ACDC inundă spaţiul magazinului cu viteza sunetului. Simt cum mă unge pe suflet. Încept să bat ritmul cu piciorul, simt că pierd controlul braţelor care încep să bată o tobă invizibilă.

aaaaaaa … thun-der!!! cînt eu împreună cu vînzătoarea
aaaaaaa … fan-ta!!! strigă şi angajaţii

După jumătate de oră ies din magazin cu frînele reglate şi cu dispoziţia la cote maxime. Atîta timp cît mai există oameni care cred în rock and roll, mai avem o şansă, îmi spun eu în gînd şi urc pe bicicletă.

 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button