Jurnal de bord

7 concluzii din trenul Timișoara – Iași

Răsărit în gara Timișoara Nord

Trenul este un loc în care ai ocazia să auzi povești foarte interesante. M-am convins de acest lucru în studenție, când călătoream foarte mult cu trenul la clasa a 2-a. Dacă o să vreau vreodată să scriu o carte, o să-mi iau concediu vreo 2 săptămâni și o să străbat țara cu trenul în lung și-n lat

Weekend-ul trecut am mers cu trenul Timișoara – Iași după o pauză de câțiva ani. Am nimerit în compartiment cu un staroste care se întorcea de la o nuntă. „Salut, mi-a zis el. Eu sunt grăitor pe la nunți”.

Și a început să-mi povestească despre tradiții și obiceiuri, ca, în cele din urmă să-mi propună să bem o pălincă. Pe traseu a urcat o domnișoară rezidentă la medicină, o doamnă care se ocupă cu reflexoterapia și o alta care lucrează la Hidroelectrica.

Timp de 6 ore am discutat despre politică, medicină, educație, sănătate și alte teme care mai de care. Iată concluziile pe care mi le-am notat.

Copiii de astăzi sunt mai deștepți decât am fost noi la vârsta lor, dar școala e învechită și  nu le mai spune adevărul.

Un medic bun te poate scăpa, unul prost te poate îngropa.

Tinerii nu fac agricultură, pentru că, pentru ei, pământul e prea jos. Dar, până la urmă, tot la natură o să ne întoarcem.

Bolile vin, atunci când nu ai preocupări sănătoase, când lași mintea și corpul să lâncezească.

Degeaba ieși în stradă să-ți strigi nemulțumirea dacă nu mergi la vot.

Omul nu e făcut să trăiască singur. Singurătatea omoară.

În viață faci cât ți-e îngăduit, restul lucrurilor țin de Doamne-Doamne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button