Jurnal de bord

300 000 pași la Walking Month + review brățară fitness Xiaomi Mi Band 2

Așa cum vă anunțam la începutul lunii trecute, toamna aceasta am m-am înscris pentru prima dată în campania caritabilă Walking Month, un concurs în care îți poți transforma pașii în fapte bune.

Obiectivul meu a fost să am o medie 10 000 pași zilnic (adică aproximativ 7.5 km), astfel încât la finalul celor 30 zile să am 300 000 pași făcuți. L-am atins, pot spune așadar că într-o lună am făcut în jur de 230 km pe jos. Iată care sunt impresiile mele după concurs:

  • Am ieșit mai mult și făcut mai multă mișcare, pentru că m-am ambiționat să-mi ating obiectivul. A fost greu în zilele cu vreme urâtă, dar după ce m-am obișnuit, am început chiar să caut pretexte pentru a ieși din casă. La un moment dat am realizat că începusem să calculez totul în pași (birou – casă 4000 pași, mers la cumpărături 3000, dus gunoiul 500 și tot așa).
  • Am deprins câteva obiceiuri sănătoase pe care am de gând să le păstrez în continuare. De exemplu nu mai iau liftul pentru a urca la birou, prefer să merg pe scări. Odată la câteva ore fac o plimbare scurtă pe afară pentru a mă dezmorți. Așadar, concursul a avut un impact foarte pozitiv asupra mea.

Și dacă tot suntem la acest capitol, iată și câteva statistici personale:

  • pași făcuți în zilele în care merg la fotbal – 15 000
  • pași făcuți într-o zi cu nuntă moldovenească – 18 000
  • pași făcuți într-o zi cu drumeție de 5-6 ore – 16 000

Cu ocazia participării la Walking Month mi-am cumpărat și o brățară de fitness Xiaomi Mi Band 2. Acum că am folosit-o zi de zi timp de 1 lună, hai să-ți împărtășesc părerea mea legat de acest accesoriu.

Pe scurt, brățara de fitness este o jucărie foarte faină și utilă dacă lucrezi toată ziua într-un birou și vrei să faci mai multă mișcare. Mai pe lung, iată care sunt opțiunile pe care le-am folosit cel mai mult la Xiaomi Mi Band 2:

  • Alarmă la repaus – o funcție care îți permite să primești o notificare sub formă de vibrație dacă ai stat prea mult nemișcat. Foarte utilă dacă ai un job static, dacă lucrezi toată ziua în fața unui ecran și uiți să te mai ridici de pe scaun. Eu mi-am setat alarma la 50 min.
  • Alertă apeluri / mesaje / notificări – o funcție utilă mai ales atunci când ai telefonul undeva în bagaje sau în haine și acesta e pus pe modul silențios. M-a ajutat să nu mai pierd așa de multe apeluri.
  • Deșteptător – o opțiune banală ce mă ajută să mă trezesc mai ușor. Eu mi-am setat alarma de pe brățară cu 5 minute înaintea deșteptătorului și acest lucru îmi face diminețile puțin mai liniștite. Există și opțiunea în care brățara analizează somnul tău și te trezește la ora care i se pare potrivită. Încă n-am încercat-o.
  • Monitorizare pași și calitatea somnului – calculul pașilor este destul de corect (mult mai exact decât cel pe care-l face telefonul). Monitorizarea somnului îți oferă statistici legate de câte ore de somn adânc ai în fiecare noapte.
  • O altă opțiune interesantă este și monitorizarea ritmului cardiac ce funcționează decent pentru o brățară, (calculează numărul de bătăi pe minut). Durata de viață a bateriei este generoasă, mult peste 2 săptămâni și se încarcă foarte repede.

Acestea fiind spuse, declar experiența Walking Month reușită și abia o aștept pe cea din anul următor.

P.S. Aplicația mobilă pe care o folosesc este Notify & Fitness. Atenție: dacă folosești aplicația oficială Xiaomi, ai grijă să nu o dezinstalezi fără să faci un-pair înainte. Altfel riști să nu o mai poți sincroniza niciodată. E un defect din fabricație despre care o să scriu o postare separată.

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button