Jurnal de bord

3 campanii caritabile prin care poți ajuta în luna decembrie

Punem puțin pe pauză discuțiile despre Alegerile Parlamentare din 11 decembrie (sper că mergeți la vot) și povestim despre 3 campanii caritabile prin care putem dona înainte de sărbători. În 2 din ele m-am implicat și anul trecut.

shoebox

ShoeBox

Campanie cunoscută în România și în afara ei. Procedura e simplă: luați o cutie de pantofi (sau ceva similar), puneți acolo toate lucrușoarele de care credeți că are nevoie un copil sărman și duceți-o la un centru de colectare.

Dacă nu știți ce să puneți, aveți mai multe detalii pe site și pe această aplicație mobilă (Android și iOS). Atenție, în cutii se pun doar lucruri noi! Harta cu toate punctele de colectare le puteți găsi aici. Termen limită – 16 decembrie. Am scris aici despre experiența de voluntar ShoeBox de acum 2 ani.

nepoti-de-craciun2016

Nepoți de Crăciun

Proiect caritabil din Cluj-Napoca ce are drept scop sprijinirea bătrânilor. Duminică 11 decembrie după vot, da-ți o fugă până la Polus / Vivo și donați alimente, de asemenea puteți contribui și cu bani aici. Anul acesta Nepoții de Crăciun vor să ajungă la 2500 de bătrâni care locuiesc în centele de zi din oraș.

Pe lângă această acțiune frumoasă, organizatorii de la Magic People încearcă să aducă zâmbetul pe buzele vârstnicilor din Centrele din Cluj și prin alte proiecte organizate special pentru ei pe tot parcursul anului. Dați-le un like aici.

family-first-ghetute-copii

Ghetuțe pentru copiii din căminul „Sf. Anton”

O campanie inițiată de Asociația Family First care își propune să strângă încălțăminte pentru 90 de copii de la Căminul „Sf. Anton”. Puteți dona încălțăminte nouă sau folosită, dar neapărat în stare bună. Găsiți aici aici mărimile de care au nevoie.

De asemenea puteți contribui și cu bani. Mai multe informații sunt pe pagina de facebook a evenimentului. Termen limită – 15 decembrie. Pe lângă aceste acțiuni caritabile, există o multitudine de alte campanii prin care puteți da o mână de ajutor celor nevoiași, așa că nu aveți nicio scuză să stați deoparte.

Și nu uitați, niciun gest de bunatate, indiferent cât de mic, nu e în zadar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button