Jurnal de bord

12 firme din Cluj așteaptă studenți în vizită

open-for-talent-cluj

Una din problemele universităților din România este faptul că acestea se axează cu precădere pe predarea de informații teoretice și prea puțin pe formarea de competențe și deprinderi practice, în pas cu realitățile în care trăim.

Îmi aduc aminte că, după ce am terminat facultatea și am dat nas în nas cu realitatea pieței de muncă, mi-am dat seama cît de importante au fost proiectele extracurriculare în care m-am implicat în timpul facultății.

Practic datorită lor am învățat majoritatea lucrurilor care mi-au fost utile la primul job. Nu spun că ceea ce am învățat în facultate a fost inutil. Spun doar că de cele mai multe ori ceea ce ți se predă la școală „nu se pupă” cu ceea ce te ajută să găsești un loc de muncă bun ulterior.

Și dacă vrei ca după 3 sau 5 ani de studii să nu îngroși rîndurile șomerilor cu diplomă, ar fi bine să te implici activ în acțiuni de voluntariat, stagii de practică și, în general, să cunoști cît mai mulți practicieni competenți de la care să poți învăța.

Vă spun toate acestea pentru că săptămîna viitoare va avea loc un stagiu dedicat studenților și tinerilor absolvenți din domeniile IT și marketing. Evenimentul se numește Open for Talent și este un fel de „ziua porților deschise” pentru studenții din Cluj-Napoca.

În data de 23 și 24 martie, 12 companii din domeniul IT își vor deschide ușile pentru 40 de tineri pentru a le oferi ocazia să vadă cu ochii lor cum se desfășoară activitatea într-o firmă, ce presupune un anumit loc de muncă, astfel încat alegerile lor de carieră să se bazeze pe informații directe.

Cei 40 de participanți vor fi selectați pe baza profilurilor educaționale, a motivației și a intereselor profesionale. Înscrierile au început în data de 1 martie și se vor încheia în 20 martie. Mai aveți așadar cîteva zile să aplicați. Click aici pentru înscriere și aici pentru informații.

riuf-cluj-napoca

Tot săptămîna viitoare va avea loc și cel mai mare eveniment educațional din România. E vorba de RIUF – Romanian International University Fair care va ajunge pe 22 martie la Sala Polivalentă din Cluj.

Așadar, dacă te interesează o anumită specializare din străinătate și vrei să discuți direct cu reprezentanții universității respective, trebuie să vii neapărat la acest tîrg. Pentru a participa e necesară înscrierea, mai multe informații disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button