Jurnal de bord

Știi că urmează să devii tată când…

Evident, realizezi că urmează să devii tată, atunci când soția / iubita / partenera îți arată testul de sarcină cu 2 dungi. Dar acesta e doar primul pas. Pentru că noi, bărbații, avem nevoie de timp să procesăm genul acesta de informații.

E una să știi că soția e însărcinată, să vezi cum îi crește burtica, și e cu totul alta să conștientizezi că peste câteva săptămâni va apărea încă un omuleț în casa, în familia și în viața ta. Iar între timp sunt atâtea lucruri de făcut.

Așadar, știi că urmează să devii tată când:

1. În loc să ai pe noptieră ultima carte a lui Harari sau SF-ul acela fain pe care-l așteptai să apară, tu citești „Cel mai simpatic ghid de sarcină” de Vicki Iovine după care urmează o bibliografie întreagă de cărți de parenting.

2. În loc să urmărești noile modele de mașini în trafic, tu analizezi ce cărucioare de copii au alți părinți prin oraș. Te pomenești că le examinezi cu ochi critic, le cataloghezi, îți faci o notă mentală legată de model ca apoi le studiezi pe internet.

3. Te oprești din ce în ce mai des în fața vitrinelor cu jucării și gadgeturi. După ce apare copilul vei avea un argument în plus să ți le cumperi. „Dragă, crezi că eu am nevoie de lego / dronă / mașinuță teleghidată (include aici jucăriile pe care ți le dorești). Nuuu, le-am luat pentru copil!”

4. O parte din bugetul familiei e deja alocat pentru bebeluș. Moment în care descoperi lucruri care nici nu bănuiai că există: balansoar, landou, scoică, masă de înfășat plus toate accesoriile aferente.

Și toate sunt absolut necesare. Doar nu vrei ca bebelușul tău să nu fie în rând cu lumea sau să-i lipsească ceva. Mă întreb uneori: cum am crescut noi fără toate aceste lucruri atât de necesare?

5. Te pomenești că studiezi ofertele de pampers și te documentezi care-s mai buni, mai sănătoși, cum se îmbracă și de unde îi poți cumpăra. Nu de alta, dar în primele săptămâni după naștere, tu vei cel responsabil de cumpărături.

6. Studiezi cu îngrijorare atribuțiile tale atunci când începe travaliul. Cum te comporți, cum cronometrezi contracțiile și, mai ales, cum se face masaj la spate pentru alinarea durerii în zona lombară și sacrală.

Pe lângă asta, îți faci griji cum o să duci soția la spital în momentul decisiv… mai ales dacă nu ai mașină și ai plănuit ca nașterea să decurgă într-o clinică privată.

7. Începi să cauți cărți de povești, înveți poezii și cântece pentru copii. Eu în ultimele luni le-am cântat fetelor mele la chitară. În general, ambele s-au arătat încântate. Am realizat, însă, că nu prea știu cântece de copii. Mai trebuie să lucrez la repertoriu, așadar 🙂

Dacă sunt tătici care citesc acest articol: aș fi curios să aflu ce au însemnat pentru voi săptămânile dinaintea nașterii.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button