Cutia cu muzichii

Papa Francisc va lansa un album de muzică rock progresiv

Vă spun sincer, cînd am citit pentru prima dată această știre, am crezut că era vorba de o glumă. Mai ales în contextul actual, în care unii reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe consideră că cluburile sînt un loc în care sălășluiește răul, iar rock-ul este muzica diavolului.

Știrea însă este valabilă. Papa Francis va lansa pe 27 noiembrie un album de rock progresiv intitulat ”Wake up!”. Albumul va conține 11 piese compuse de diferiți muzicieni care îmbină muzica cu fragmente din cele mai emoționante discursuri ale Suveranului Pontif.

Piesa care dă titlul albumului a fost lansată deja, o puteți asculta mai jos. În aceasta Papa se adresează în special tinerilor și îi îndeamnă să se trezească și să meargă înainte, „pentru că cei care dorm, nu pot să cînte, să danseze și să se bucure de viață”.

O parte din banii rezultați din vînzarea albumului urmează să fie donați pentru ajutorarea refugiaților. Cam cît de tare este asta?! Și ce contrast mare între acest om reformator și deschis la minte (care, apropo, și-a exprimat durerea pentru tragedia de la Colectiv) și prea-fățarnicul nostru îmbrăcat în haine de aur.

Pentru așa un Papă îți vine să treci la catolicism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button