Noaptea Menestrelilor 2013 : țara de folk se mută la Baia Mare


Luna august a fost destul de generoasă cu iubitorii de muzică folk din Maramureș. Săptămîna trecută am avut la Sighet prima ediție a festivalului Floare de colț care a adus pe scenă nume importante ale folkului românesc.

Săptămîna aceasta acțiunea s-a mutat la Baia Mare. E vorba despre festivalul Noaptea Menestrelilor care se desfășoară în două părți: tabăra Țara de folk ce a avut loc lîngă lacul Nistru în perioada 20-22 august și concertul tradițional de folk Noaptea Menestrelilor.

festival-folk-noaptea-menestrelilor-baia-mare-2013

Vă invit așadar să ne bucurăm împreună de muzică și chitară astăzi, 23 august, în Parcul de Vară din Baia Mare începînd cu ora 9. Anul acesta și-au confirmat prezența grupul Folk Clasic, Flaviu Tuliciu, Bogdan Grosu și Cosmin Lauran.

P.S. Cunoscîndu-mă pe mine, parcă văd că nu o să mă pot răbda fără să mă bag în seama și să cînt și eu măcar 2-3 piese așa cum am făcut-o și în alte ediții. Revin cu detalii de la fața locului.

Actualizare(sîmbătă 24 august)

S-a cîntat destul de frumos aseară la Teatrul de vară. Mi-au plăcut tinerii care au urcat pe scenă, în special Bogdan Grosu (Craiova) și Grup Zări (Botoșani).

Eu nu am cîntat, dar am urcat de două ori pe scenă: o dată cu torța menestrelilor și a doua ca unul dintre cîștigătorii tombolei (premiul a fost o intrare la Centrul de Wellness Dru Relax).

Am înregistrat o parte a recitalului Grup Folk Clasic care sînt fondatorii festivalului Noaptea Menestrelilor și niște oameni de nota 10. Îi puteți asculta mai jos.

Sursă foto


Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *