Cutia cu muzichii

Noaptea Menestrelilor 2013 : țara de folk se mută la Baia Mare

Luna august a fost destul de generoasă cu iubitorii de muzică folk din Maramureș. Săptămîna trecută am avut la Sighet prima ediție a festivalului Floare de colț care a adus pe scenă nume importante ale folkului românesc.

Săptămîna aceasta acțiunea s-a mutat la Baia Mare. E vorba despre festivalul Noaptea Menestrelilor care se desfășoară în două părți: tabăra Țara de folk ce a avut loc lîngă lacul Nistru în perioada 20-22 august și concertul tradițional de folk Noaptea Menestrelilor.

festival-folk-noaptea-menestrelilor-baia-mare-2013

Vă invit așadar să ne bucurăm împreună de muzică și chitară astăzi, 23 august, în Parcul de Vară din Baia Mare începînd cu ora 9. Anul acesta și-au confirmat prezența grupul Folk Clasic, Flaviu Tuliciu, Bogdan Grosu și Cosmin Lauran.

P.S. Cunoscîndu-mă pe mine, parcă văd că nu o să mă pot răbda fără să mă bag în seama și să cînt și eu măcar 2-3 piese așa cum am făcut-o și în alte ediții. Revin cu detalii de la fața locului.

Actualizare(sîmbătă 24 august)

S-a cîntat destul de frumos aseară la Teatrul de vară. Mi-au plăcut tinerii care au urcat pe scenă, în special Bogdan Grosu (Craiova) și Grup Zări (Botoșani).

Eu nu am cîntat, dar am urcat de două ori pe scenă: o dată cu torța menestrelilor și a doua ca unul dintre cîștigătorii tombolei (premiul a fost o intrare la Centrul de Wellness Dru Relax).

Am înregistrat o parte a recitalului Grup Folk Clasic care sînt fondatorii festivalului Noaptea Menestrelilor și niște oameni de nota 10. Îi puteți asculta mai jos.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button