Cutia cu muzichii

Deseară cînt pentru prima dată la radio

radio-microfon-on-air

Isprava va avea loc la Radio Transilvania în cadrul unui concurs de voce organizat de Bigtime production. Campania se numește Vreau să cînt (foarte sugestiv) și am aflat de ea prin intermediul portalului Musicomania.

Scopul campaniei este să ofere oamenilor pasionați de muzică (nu neapărat profesioniști) oportunitatea de a se face remarcați în domeniul muzical. În general nu mă dau în vînt după concursuri de acest gen, pentru că nu cred că mi se potrivește formatul. Dar de data asta am zis că fac o excepție.

În primul rînd pentru că e vorba de un concurs regional (deci nici vorbă de X Factor sau Vocea României). Iar în al doilea rînd pentru că știu că organizatorii sînt oameni serioși. Drept dovadă concursul a ajuns deja la a 5-a ediție și, din cîte am înțeles, cu fiecare an numărul de participanți e din ce în ce mai mare.

Nivelul concurenților e destul de ridicat. Ascultați aici finaliștii de anul trecut și o să vă convingeți. În acest an s-au înscris 41 de concurenți. Formatul concursului e simplu: îți alegi o piesă, găsești negativul după care vii și o cînți la radio.

Ulterior lumea votează participanții, iar cei care intra în finală participă la un concert live în care se desemnează cîștigătorul. Eu am decis să merg cu chitara în loc de negativ și cu o piesă proprie în loc de cover. Nu știu dacă e cea mai bună alegere, dar așa am simțit eu.

E prima dată cînd voi cînta live la un radio, deci voi avea emoții teribile. Sunt sigur însă că va fi o experiența inedită în cursul căreia voi cunoaște oameni talentați cu care voi putea colabora ulterior în diverse proiecte.

Așadar am doar de cîștigat. Dacă doriți să mă ascultați, o puteți face în această seară începînd cu ora 20 la Radio Transilvania. Vor fi în jur de 20 de participanți. Nu știu încă ordinea în care vom evolua, dar vă țin la curent de îndată ce aflu.

Puteți descărca aici o scurtătură spre postul radio pe care o puteți încărca în orice player audio. Ne auzim deseară la Radio Transilvania! Revin pe blog cu înregistrarea. Așa că nu plecați prea departe 🙂

Actualizare 27 noiembrie

Ieri în Cluj am avut prima ninsoare din acest an, iar eu am făcut prima cîntare la un post de radio. Am fost o experiență pozitivă care m-a făcut să ies din zona de confort. Am cunoscut oameni talentați, am avut parte și de o surpriză plăcută.

Andrei Curatu, cel care a cîntat al șaselea (cu o persoană înaintea mea), e tot din Basarabia, dintr-o localitate care se află la 15 km de satul meu natal. Spuneți-mi și voi care erau șansele să ne cunoaștem la un concurs de voce în Cluj 🙂

Aveți mai jos înregistrarea cu discuțiile de dinainte și de după. Singurul regret pe care-l am e faptul că nu am putut conecta chitara direct la sistem și că nu am vorbit mai aproape de microfon. Notat pentru pentru data viitoare 🙂

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button