Cutia cu muzichii

Cluj International Jazz Festival – unora le place jazzul

cluj-international-jazz=festival

La începutul secolului trecut în partea de sud a SUA apărea un nou stil de muzică bazat pe melodiile populației de culoare la care s-au adăugat ulterior influențe de blues, ragtime, gospel și mai apoi muzică europeană şi latino-americană.

De atunci și pînă acum jazz-ul a devenit o formulă magică de comunicare, un limbaj universal original și inedit. Nu sunt expert în muzică, dar atunci cînd mă gîndesc la jazz îmi vin în minte două cuvinte: improvizație și libertate.

Și cred că nici nu trebuie să fii tobă de muzică pentru a aprecia jazz-ul. E suficient să-l asculți pe Louis Armstrong sau pe Benny Goodman și vei înțelege tot ce-i de înțeles. Dacă ești de aceeași părere, atunci am o veste bună pentru tine.

Pe 23-25 octombrie în Cluj va avea loc un Festival Internațional de Jazz care va aduce pe scenă nume importante ale jazz-ului mondial: Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet și James Blood Ulmer. Programul complet e aici, iar biletele pot fi achiziționate online de aici.

Cluj International Jazz Festival ne oferă șansa de a explora un univers viu și dinamic, o lume în care instrumentele muzicale prind viață și spun povești nemuritoare. Eu zic că ar fi păcat să ratăm o asemenea șansă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button