Cutia cu muzichii

Cîntece de iarnă pentru toate anotimpurile

cantece de iarna pentru toate anotimpurile ada mileaWeekend-ul trecut am avut din nou ocazia să merg la teatru în Cluj. Am văzut spectacolul-concert Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile semnat de Ada Milea acesta fiind al doilea spectacol de-al ei pe care îl văd live (vezi articol despre Insula).

Trebuie să vă spun de la bun început că Ada Milea este ge-ni-a-lă! De fapt e greu să scrii despre ea în cuvinte, pentru că Ada pare a fi undeva în afară lor. E originală, non-conformistă, amuzantă, are texte chibzuite și un mod inedit de interpretare.

Ada Milea e fără doar și poate cea mai originală prezență de pe scena românească. De aceea abia așteptam să o văd din nou la treabă pe viu împreună cu colegii săi de breaslă.

Cântece de iarnă e un concert de autor foarte bun care ironizează obiceiurile și tradițiile din jurul Crăciunului și felul artificial și mecanic în care am ajuns să interpretăm sărbătorile de iarnă.

Bucuria sărbătorilor nu se rezolvă umplând burţi şi tăind brazi” acesta e mesajul pe care mi l-au transmis cei 5 actori de pe scenă: un mesaj cît se poate de serios care e redat însă pe un ton vesel și drăgălaș.

Cîntecele sînt tragi-comice. Am rîs cu poftă la fiecare din ele pentru că buna dispoziție s-a transferat rapid de pe scenă la spectatorii. Puteți găsi cîteva dintre piese în lista de mai jos ca să vă faceți o părere.

Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile este așadar un spectacol de văzut. Următorul se va juca marţi, 28 ianuarie. Sfatul meu este să nu-l ratați!

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button