Cutia cu muzichii

Calul, comunismul și filmul românesc

Există foarte mulți oameni pentru care cuvîntul comunist este cea mai dură acuzație care poate fi adresată cuiva. Dacă ar sta în puterea lor, genul acesta de oameni ar șterge cu buretele ce s-a întîmplat în spațiul românesc între anii 50-80. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

Au trecut mai bine de 20 de ani de la bulgărele revoluționar care a schimbat fața Europei – timp destul pentru ca unii din noi să facă un pas în spate și să vadă lucrurile așa cum au fost ele în realitate. Or unele din ele merită amintite, povestite și chiar reeditate.

Să luăm spre exemplu filmul românesc. De acea perioadă sînt legate o serie întreagă de nume de actori care au marcat istoria cinematografiei româneşti. Pe atunci realizatorii nu puteau spune lucrurilor pe nume, de aceea apelau la tot felul de şiretlicuri pentru a transmite mesajul dorit.

De aceeași părere este un artist din Timișoara care s-a apucat să pună secvențe din filme românești vechi pe ritmuri moderne de hip-hop instrumental și funk. Alin Constantin cu numele lui de scenă K-lu este un DJ ce selectează replicile unor actori români celebri, le asezonează cu scratch-uri și efecte speciale într-o combinație ce are ca rezultat un remix original și cel puțin interesant.

Vă invit să vă convingeți singuri vizionînd videoclipul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button