Jurnal de bord

Brandul personal și comunicarea – două lucruri ce pot să-ți schimbe viața

elena-badea-brand-personal-comunicare-baia-mare-maramuresScriu aceste rînduri sub impresia seminarului de Brand personal și Comunicare la care v-am invitat la începutul acestei luni. Intuiam că avea să fie un eveniment interesant pentru că avea toate premisele necesare:

Nu bănuiam însă că cele auzite acolo mă vor marca în asemenea măsură.

Vă mărturisesc de la bun început că mă interesează cele două subiecte. Așa că mi-am luat o jumătate de zi liberă ca să pot fi prezent la seminar. Acum vă pot spune cu mîna pe inimă că au fost 4 ore care au meritat din plin investiția și efortul.

Auzisem cîte ceva despre branding, citisem cîte ceva despre comunicare. Știam că trebuie să mă dezvolt în această direcție așa cum intuiești că are să-ți placă o carte înainte să o citești.

Dar aveam mereu altceva mai important de făcut. Or ce poate fi mai important decît să te cunoști pe tine însuți? Și aici începe povestea brandului personal.

Brandul – o promisiune de valoare

Mi-au plăcut întotdeauna poveștile, mai ales cele optimiste, amuzante, cu o idee interesantă în spate. Pînă la urmă cam asta încerc să vă ofer eu de 2-3 ori pe săptămînă pe acest blog. Totuși nu mă așteptam să ascult povești în cadrul unui seminar despre branding.

Ar fi ciudat să vă spun că exact asta s-a întîmplat? Și mi-a plăcut foarte tare. Așa de tare că am stat 4 ore cu ochii boldiți și urechile ciulite ca să ascult o femeie care a venit de la București să împărtășească din experiența și cunoștințele sale.

Fiecare are un brand personal, o imagine pe care o proiectează în jur. Puțini conștientizează acest lucru, și mai puțini sînt cei care știu să cultive și să folosească acestă imagine pentru a deveni mai buni. Cam despre asta s-a povestit în prima parte a prezentării.

femei-barbati-comunicare-serviciuTotul începe de la comunicare

Partea a doua a seminarului a fost despre comunicare: diferențele de comunicare între genuri, felul în care funcționează creierul masculin și cel feminin și explicația biologică care stă la baza acestui proces.

Cel mai mult m-a impresionat clasificarea modelelor de comunicare și biologia percepțiilor, despre care nu auzisem niciodată. Au fost cîteva momente în care mi s-a aprins beculețul și era cît pe ce să exclam: ”Ahaaa, deci asta e explicația!”

Meritul îi revine în primul rînd Elenei Badea care a izbutit să structureze și să prezinte informația într-un mod coerent, atractiv și digerabil, lucru pentru care o felicit din toată inima.

Senzația cu care am ieșit de la seminar a fost similară cu cea pe care o am de obicei după ce citesc o carte bună. Este entuziasmul de a fi descoperit o lume interesantă combinat cu nerăbdarea de a afla care este continuarea poveștii.

Or acest lucru trebuie să-l decidă fiecare pentru sine…

Sursă foto 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button