Jurnal de tată

1 an și 8 luni: Ilinca a început să poarte pantofii mamei

Cea mai mare bucurie a lunii care se încheie este faptul că am putut ieși în sfârșit din casă. Fără declarații, fără restricții, doar respectând măsurile minime: distanțarea socială și masca în spațiile publice închise. După 2 luni de izolare am luat la cutreierat toate parcurile din zonă.

Singura problemă a acestei perioade sunt ploile care nu mai contenesc de aproape o lună. Prin urmare, stăm cu toții la pândă și, cum prindem o pauză între 2 șuvoaie, ieșim afară. Iar efectele nu s-au lăsat așteptate. Ilinca a început să se obișnuiască din nou cu oamenii. Nu se mai panichează și nu mai plânge atunci când un necunoscut interacționează cu noi.

A început de asemenea să se orienteze mai bine în spațiu. După o primă perioadă în care ne-am plimbat mai mult în cartier, în jurul blocului, a ajuns să cunoască zona pe dinafară. Știe precis unde sunt leagănele, toboganele și în care zonă sunt cele mai mari șanse să găsim vreun cățel.

Ilinca noastră se dă în vânt după animale și e în stare să ne amintească săptămâni în șir locul în care a văzut ea cândva căței sau pisici care i-au plăcut în mod deosebit. Săptămâna trecută ne-am plimbat pentru prima dată în Parcul Central cu Ilinca de mână. Am văzut rațe cu rățuște, lebede albe și negre, cai și câini. Ilinca a fost așa încântată încât vreo 2 zile după aceasta vizită a măcănit și a nechezat de fiecare dată când pomeneam despre parc.

Ilinca a învățat să se dea singură pe tobogan: urcă treptele cu grijă și își dă drumul jos. Mai are de exersat partea cu aterizarea.

De asemenea, a făcut un salt important și la spațiul de joacă – deja poate să se dea singură pe tobogan. Și aici mă refer la tot procesul: urcă singură treptele până la primul nivel al toboganului, știe că nu are voie să urce mai sus așa că ține să spună de 2-3 ori „nu, nu, nu”, se așază pe partea alunecoasă, se asigură că totul e în ordine și apoi își dă drumul jos. Uneori aterizează în picioare, alteori o prindem noi.

Altă noutate a acestei luni este atracția Ilincăi față de încălțăminte. Îi plac papucii noștri: se joacă cu ei, îi duce în brațe, îi încalță și umblă cu ei prin casă. Cel mai mult îi plac pantofii mamei. Deocamdată nu reușește să meargă cu ei, dar are timp destul să învețe.

Tot luna aceasta Ilinca a primit un lego. E primul ei lego și i-a fost oferit în dar de unchiul Silviu de ziua copiilor. În scurt timp acesta a devenit una din jucăriile ei preferate. Și nu doar a ei. De multe ori, mă joc și eu cu piesele de lego 😊 Mie îmi place să le asamblez, Ilincăi să le dezasambleze și să se bage cu fundul în cutia în care sunt depozitate acestea. Deci facem echipă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button