Jurnal de tată

Știi că ai devenit cu adevărat tată când…

1. Te trezești fredonând cântece de copii

Dacă te trezești dimineața și îți sună în cap melodia cu elefantul Cici care și-a pierdut cipicii, cu petrecerea broscuțelor de la margine de lac sau cu săniuța care fuge și nimeni n-o ajunge… e clar: ești tătic.

În ultimele 6 luni am ascultat cântece de copii atât de des, încât am început să învăț și ordinea în care se succed în playlist pe youtube, iar, uneori, mă surprind fredonându-le la lucru sau pe stradă.

2. Ți se oferă locul în autobuz

E o experiență foarte ciudată, pentru că ești obișnuit să fii cel care oferă locul, nu cel care beneficiază de acest gest. Mi s-a întâmplat de multe ori când eram cu Ilinca în marsupiu, de obicei gestul vine din partea femeilor. Unele insistă așa de mult să te așezi, încât iei loc chiar dacă nu vrei.

3. Vorbești despre tine la persoana a 3-a

M-am surprins făcând acest lucru și m-am amuzat copios. De exemplu, în loc să-i spun Ilincăi „termin de mâncat de mergem să citim o poveste”, m-am pomenit promițându-i „tata termină de mâncat și apoi o să te ducă să citiți o poveste”.

Ciudat, așa-i? Important e să mă opresc aici și să nu trec la persoana 1 plural ca fețele regale: „noi, tatăl tău, vom merge să citim o poveste în parc prin mărinimia luminăției sale”.

4. Folosești (prea) multe diminutive

Felul în care vorbești nu s-a schimbat doar în privința pronumelor ci și a substantivelor. Dintr-odată, te pomenești că majoritatea s-au transformat în diminutive. „Taticu papă cărniță, iar fetița lăptic. Dar de ce ești așa de agitățică, te doare burtica? Ah, cred că ai făcut căcuță!”

5. Primești zâmbete de la necunoscuți

Când mergi cu un bebeluș prin oraș ești o mică vedetă, primești zâmbete și priviri curioase din toate direcțiile. Asta dacă copilul stă cuminte și zâmbește, pentru că nimeni nu vrea să vadă și să audă un bebeluș care plânge, nu-i așa?

Indiferent unde mergi, dacă ai un bebeluș cu tine, devii imediat centrul atenției chiar dacă, de multe ori, nu îți dorești acest lucru. Dacă nu mă crezi, urcă cu un copil într-un autobuz cu care circulă de obicei pensionarii.

Tu ce comportamente ciudate de părinți ai remarcat?

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button