Jurnal de tată

Revenirea la muncă după 3 săptămâni de concediu paternal

3 săptămâni au zburat ca o clipă. Uneori am impresia că a fost doar un vis, dar mă uit la Ilincuța când ajung seara acasă și-mi dau seama că a fost cât se poate de adevărat. Au fost 3 săptămâni în care am învățat o mulțime de lucruri noi.

Nu prea m-am odihnit fizic – concediul paternal nu e pentru odihnă. Psihic, însă, am reușit să-mi dau un reset, pentru că m-am detașat total de tot ceea ce însemna până atunci rutină zilnică. Dacă stau să mă gândesc, nu am mai avut un concediu așa de lung în ultimii 2 ani .

Când ai la dispoziție așa de mult timp pentru gândire, începi să-și evaluezi viața și să-ți pui întrebări existențiale. Periculoasă treabă! Dar despre asta, poate povestim cu altă ocazie. Luni am revenit pe baricade.

Așadar, știi că ai revenit la muncă după concediul paternal atunci când:

– Nu mai ai nevoie de deșteptător, pentru că ai unul dedicat cu vocea fiicei tale.

– Deșteptarea pentru mers la muncă pare floare la ureche pe lângă schimbarea scutecelor la 3 dimineața.

– Ți se întâmplă câteodată să auzi plâns de bebeluș în birou. Începi să te ridici, apoi realizezi că ești la muncă și că ai halucinații auditive.

– În pauza de masă începi să pregătești lingurița pentru picăturile împotriva colicilor.

– Oboseala te ajunge după câteva zile, te panichezi și te întrebi cum o să faci față la aceste 2 lumi diferite, și dacă o să-ți faci vreodată timp și pentru hobby-uri.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button