Jurnal de tată

Povestea hăinuței de la străbunica Ana

V-am zis că am o mamă genială, așa-i? Țineți minte acest lucru în timp ce citiți această poveste, pentru că este una specială.

Povestea începe acum 35 de ani. După ce m-am născut, bunica mea Ana a vrut să-mi facă un cadou și a comandat câteva hăinuțe tocmai de la Moscova. Pe atunci trăiam în URSS: țara era mare, rafturile erau aproape tot timpul goale.

Oamenii cumpărau ce găseau și putea să dureze luni până făceai rost de un lucru de calitate. Până au ajuns hăinuțele la mine, eu deja crescusem și nu mai încăpeam în ele. Așa că au rămas nepurtate. Și aici vine geniul mamei mele.

Crescută într-o generație în care lucrurile stricate se repară, iar cele bune nu se aruncă niciodată, mama mea a decis să păstreze hainele primite în dar și le-a ținut în stare perfectă timp de 35 ani. Vă dați seama?!

Săptămâna trecută mama a venit în vizită să-și cunoască nepoțica și i-a dăruit hăinuțele Ilincuței. După cum puteți vedea în poză, au rămas intacte inclusiv etichetele. Am stat să le citesc și am avut efectiv impresia că mă aflam în fața unui moment istoric.

De pe etichetă am aflat, de exemplu, că bluzița și pantalonașii galbeni sunt din lână, se numesc Bebi komplet, au fost făcuți în Iugoslavia de firma Centrotextil și au costat 17 ruble. Se pare că Centrotextil a fost cel mai mare lanț de magazine din Iugoslavia și că acesta există și în prezent în Serbia.

Și uite așa bunica mea Ana, Dumnezeu s-o odihnească, i-a făcut un cadou strănepoatei sale prin intermediul mamei. După 35 de ani, hăinuțele dăruite de ea vor fi purtate de Ilincuța mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button