Ilinca a învățat să zică „Da” și „Nu”

Poză făcută pe 23 martie după o zi în care a nins fără oprire în Cluj-Napoca

La 1 an și 5 luni Ilinca a învățat să rostească 2 cuvinte noi: Da și Nu. Dintr-odată, unele dintre întrebările noastre au început să aibă răspuns, uneori câte 3-4 răspunsuri la aceeași întrebare. Fetița noastră e așa de bucuroasă că se face mai bine înțeleasă, încât, uneori ține să ne repete răspunsul și de mai multe ori, doar de dragul de a-l repeta.

Și atunci când o face, este destul de vehementă. Nu prea mai e loc de discuție. Dacă e „Nu”, apoi „Nu” rămâne. Eh, d-apoi nici noi nu suntem de ieri de azi. Așa că, atunci când vrem neapărat, știm să o ducem cu bombonica (deși ea încă nu știe ce este o bomboană). Iată 2 exemple.

***

Soția: „Ilinca, hai să mergem la plimbare în jurul blocului. Vrei? Din păcate nu putem merge în parc”.

Ilinca: „Nu. Nu-nu!”

Soția: „S-ar putea să vedem vreun cățel sau vreo pisică lângă blocul vecin, acolo unde am văzut și data trecută. Ce zici, mergem?!

Ilinca: „Da-da!”

După cum v-ați dat bine seama, Ilinca noastră se dă în vânt după pisici și căței.

***

Eu: „Ilinca, ne-a chemat mama la masă. Hai să ne spălăm mâinile”.

Ilinca: „Nu, nuuu!”

Eu: „Să știi că piticii cu care faci baie își spală mâinile înainte de masă. Hai să ne spălăm mâinile împreună cu ei. Mergem?”

Ilinca: „Daaaaa”.

Uite așa, de fiecare dată când ne spălăm mâinile înainte de masă, trebuie să spălăm mai întâi mâinile la vreo 2-3 pitici de cauciuc cu care face Ilinca baie, în timp ce Alba ca Zăpada ne privește de lângă cădiță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *