Jurnal de tată

Ilinca a învățat să zică „Da” și „Nu”

Poză făcută pe 23 martie după o zi în care a nins fără oprire în Cluj-Napoca

La 1 an și 5 luni Ilinca a învățat să rostească 2 cuvinte noi: Da și Nu. Dintr-odată, unele dintre întrebările noastre au început să aibă răspuns, uneori câte 3-4 răspunsuri la aceeași întrebare. Fetița noastră e așa de bucuroasă că se face mai bine înțeleasă, încât, uneori ține să ne repete răspunsul și de mai multe ori, doar de dragul de a-l repeta.

Și atunci când o face, este destul de vehementă. Nu prea mai e loc de discuție. Dacă e „Nu”, apoi „Nu” rămâne. Eh, d-apoi nici noi nu suntem de ieri de azi. Așa că, atunci când vrem neapărat, știm să o ducem cu bombonica (deși ea încă nu știe ce este o bomboană). Iată 2 exemple.

***

Soția: „Ilinca, hai să mergem la plimbare în jurul blocului. Vrei? Din păcate nu putem merge în parc”.

Ilinca: „Nu. Nu-nu!”

Soția: „S-ar putea să vedem vreun cățel sau vreo pisică lângă blocul vecin, acolo unde am văzut și data trecută. Ce zici, mergem?!

Ilinca: „Da-da!”

După cum v-ați dat bine seama, Ilinca noastră se dă în vânt după pisici și căței.

***

Eu: „Ilinca, ne-a chemat mama la masă. Hai să ne spălăm mâinile”.

Ilinca: „Nu, nuuu!”

Eu: „Să știi că piticii cu care faci baie își spală mâinile înainte de masă. Hai să ne spălăm mâinile împreună cu ei. Mergem?”

Ilinca: „Daaaaa”.

Uite așa, de fiecare dată când ne spălăm mâinile înainte de masă, trebuie să spălăm mai întâi mâinile la vreo 2-3 pitici de cauciuc cu care face Ilinca baie, în timp ce Alba ca Zăpada ne privește de lângă cădiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button