Jurnal de tată

Ilinca a învățat să dea pupici

De ceva timp am început să o învățam pe Ilinca să asocieze cuvinte cu obiecte și acțiuni. Cel mai dulce cuvânt pe care a învățat să-l recunoască luna aceasta este cuvântul pupic. Cum îl aude, își apropie gurița de obrazul meu sau al Dumitriței și așteaptă reacția noastră.

Noi o lăudăm, îi mulțumim frumos și apoi o aplaudăm, lucru pe care îl repetă și ea. Cuvântul aplauze l-a învățat luna trecută. Deocamdată ne pupă cu gura deschisă, uneori scoate puțin și limba, de parcă ar vrea de fapt să ne guste. Chiar și așa noi suntem bucuroși nevoie mare.

Vinerea trecută Ilinca a răcit și soția m-a trimis să cumpăr batista bebelușului. Mare mi-a fost mirarea să aflu că batista asta e de fapt un fel de furtun de aspirat nasul. Iată încă o denumire care poate pune în încurcătură tăticii neavizați.

Pe lângă răceală, bebelușului a început să-i încolțească încă un dinte, al 5-lea la număr, ceea ce o face să saliveze abundent. În plus, răceala a făcut-o să fie și mai drăgăstoasă ca de obicei și ar sta toată ziua în brațe ca să fie alintată și pupată.

Avem așadar un bebeluș cu muci la nas care salivează mult și vrea să ne pupe des. Noi o lăsăm și îi mulțumim, pentru că știm că perioada aceasta nu durează la nesfârșit și că, peste câțiva ani, ne-am putea pomeni cu o (pre)adolescentă care o să vrea să fie scutită de astfel de gesturi de tandrețe. Sau poate nu.

Oricum, am decis să ne nu asumăm riscul și profităm acum din plin 😊

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button