Jurnal de tată

Faceți cunoștință cu bunicii Ilincuței: bubu Dudu, Vivia² și Koala

Despre bunicii Ilincăi + 3 întâmplări scurte viața de tată

De vreo 2 luni bunicii Ilincăi sunt tare încântați, pentru că Ilinca încearcă le spună pe nume. Bine, le pronunță numele cu sunetele pe care le poate rosti la vârsta de 2 ani. Să vi-i prezint pe rând.

Bubu Vivia – adică bunica Silvia. Ilinca încă nu poate pronunța sunetul „s”, prin urmare de la Silvia s-a ajuns la Vivia. Ca norocul că ambele bunici au același nume.

Bubu Dudu – adică bunicul Dumitru. Când aude vocea bunicului, Ilinca duduie de bucurie prin casă ca să-l vadă pe Dudu. Pun pariu că bunicul nu s-a gândit niciodată că o să ajungă să poarte nume de copac.

Bubu Koala – adică bunicul Nicolae. Inițial Ilinca îi spunea bubu Noa. După care a primit o carte cu animăluțe și s-a îndrăgostit de ursulețul koala. Iaca așa bunicul Nicolae, numit de prieteni Colea, ajuns bubu Koala.

***

Am fost într-o seară în parc să ne jucăm cu mingea. Nu știu cum se face, dar părinții au alergat după mingi mai mult decât Ilinca. Practic, am fost copii de mingi la propriul nostru copil.

***

Seara după ce am luat-o pe Ilinca de la creșă.

Eu: Ilinca, bate cinciu’!
Ilinca: Nu, nu, nu!
Soția: Hai bate cinciu’ cu mine!
Ilinca: Nu, nu, nu!

M-am uitat la soție, ea la mine, am oftat amândoi și am bătut cinciul unul cu celălalt. Ce era să facem?!

***

Ilinca a descoperit recent piesa „Dragostea din tei”. Și de 2 zile umblă prin casă zicând „numa, numa”. Și de 2 zile numa’ numa’ piesa asta o ascultăm. Pe repeat. În prima zi nu m-a nu m-a deranjat. Dar după 2 zile nu m-am nu m-am răbdat și i-am zis. „Măi copile, maia hi, maia hu, maia ha ha ai să asculți piesa asta?! Că maia hi m-ai am un pic și mi se rod urechile”

Ilinca a dat afirmativ din cap și nu se lasă până nu-l punem piesa. Așa că efectiv numa nu mai avem ce să facem. Stăm și răbdăm. Acestea-s sacrificiile pe care le implică dragostea din tei… ăăă… dragostea de părinte. Azi am sunat pe cineva și era să-i spun: „Alo, salut! Sunt eu un haiduc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button