Jurnal de tată

Cu Ilinca la o expoziție nuduri artistice

Luna trecută am făcut un city break în Oradea împreună cu familia. Unul dintre obiectivele pe care le-am vizitat a fost Cetatea Oradea și muzeul ce funcționează în unul dintre corpurile acesteia. Am văzut o expoziție interactivă cu invențiile lui Da Vinci în care puteai să testezi și să te joci cu exponatele.

Am coborât în subteranele cetății, am văzut expoziții dedicate Primului Război Mondial, perioadei comuniste în România, expoziții de pictură și istoriei a fotografiei, iar, la final, o expoziție de nuduri artistice. Iată 3 întâmplări amuzante de la muzeu.

***

O fetiță de vreo 5-6 ani cu bunica la expoziția despre Primul Război Mondial. Se uită la exponate cu un amestec de curiozitate și teamă. La ieșire le aud povestind.

Fetița: Buni, da’ tati a făcut armata?

Bunica: A făcut, dragă. Pe atunci era obligatoriu.

Fetița: Șiiii… a supraviețuit?

Bunica: (după o pauză) Păi ai vorbit cu el mai devreme la telefon.

***

La expoziția dedicată perioadei comuniste o fetiță de 7-8 ani examinează curioasă un televizor Telecolor cu mileu și pește de sticlă.

Fetița: Tati, de ce are televizorul acesta așa de multe butoane și unde e telecomanda?

Tatăl: Când se uitau părinții la televizoare din astea, copiii erau pe post de telecomandă.

***

La expoziția de nuduri familia a fost împărțită în 2 tabere: unii au trecuți nepăsători și reci pe lângă, evitând-o discret, eu cu Ilinca, însă, am fost foarte curioși și interesați. Am analizat împreună forme, linii, umbre și am discutat pe larg despre ce a vrut să spună autorul.

După atâtea țâțe expuse pe pereți, Ilincăi i s-a făcut o foame de de lup.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button