Jurnal de tată

Copiii pot transforma lucrurile banale în zâmbete și bucurie

La începutul lunii decembrie am făcut o cumpărătură neplanificată la Lidl. Pândisem o mașină de înșurubat Parkside (care prinde bine oricând la casa omului). M-am prezentat în magazin în prima zi în care a intrat oferta, mi-am ales autoînfiletanta și mă pregăteam să merg victorios spre casă.

Când mi-am aruncat din greșeală privirea spre un alt raft unde erau expuse niște telemetre care intraseră la ofertă în aceeași zi. Telemetrul este un dispozitiv care măsoară distanțele cu ajutorul unei raze laser, o unealtă foarte cool și foarte utilă dacă ai de făcut măsurători.

Mi-a căzut cu tronc la inimă de cum l-am văzut. Am luat unul deși nu aveam neapărat nevoie. Așa sunt bărbații, se dau în vânt după gadgeturi și unelte. Odată ajuns acasă, am început să măsor încântat distanțele prin casă. Ilinca mă urmărea curioasă și, la un moment dat, a cerut să se joace și ea cu telemetrul. I l-am dat.

Știi cum aleargă pisicile după punctul roșu de la laser? Cam așa a alergat și Ilinca, cu singura deosebire că ea era și cea care mișca laserul.

În scurt timp, și-a dat seama că aparatul din mâna ei proiectează raza. A alergat după el prin casă până n-a mai putut, iar noi am ne-am distrat copios pe seama ei. Pot spune că telemetrul a fost o cumpărătură care a meritat pe deplin investiția. Uneori, copiii pot transforma cele mai banale lucruri în zâmbete și bună dispoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button