Jurnal de tată

Când bebelușul râde pentru prima dată #jurnaldetată

Cred că am scăpat de colici. Scriu și bat în lemn, pentru că, atunci când vine vorba de bebeluși, nu poți fi sigur niciodată. Totuși, indiciile arată acest lucru. Crampele abdominale au început să scadă în frecvență și intensitate și apar acum mai rar.

Au fost 3 luni de foc, dar au trecut. Dințișorii încă nu au început să iasă. Teoretic aceasta ar trebui să fie o perioadă mai liniștită. Un fel de respiro în care ne tragem sufletul până începe repriza a doua. Teoretic.

Practic, după cele 3 luni de colici a început o perioadă de creștere fizică și cognitivă accentuată care durează vreo 3 săptămâni. Partea proastă – Ilinca e foarte agitată și trebuie distrată aproape non-stop. Partea bună – învață să facă lucruri noi.

Săptămâna a 16-a ne-a adus o nouă premieră.

Eram toți 3 pe pat. Ilinca se lăsa gâdilată, ne zâmbea entuziasmată când, deodată, a râs cu voce. Inițial nu am realizat ce se întâmplase. Apoi am ascultat mai atent. Râsul unul bebeluș la 3 luni este ceva între un chicotit și un clinchet de clopoțel.

Minunat sunet! Să tot stai și să-l asculți. De atunci Ilinca ne bucură cu astfel de sunete odată la câteva zile. Bucuros din cale afară, i-am povestit isprava unui prieten, care e și nașul fetiței. I-am zis „uite, Ilinca a râs pentru prima dată”.

„Minunat, mi-a răspuns el, noi am mers cu cățeii noștri în drumeție. Când treceam pe lângă o cabană și-au văzut reflexia într-un geam. I-am auzit lătrând pentru prima dată”. Se pare că săptămâna trecută a fost magică pentru toată lumea.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button