Jurnal de tată

Avem un cățeluș…

Un bebeluș de 10 luni seamănă mult cu un cățeluș. Iată 5 asemănări pe care le-am observat la Ilinca:

1. Toată ziua umblă după mine. Dacă mă duc în bucătărie, vine și ea. Dacă merg în dormitor, acolo vrea și ea. Dacă iau o jucărie, anume pe aceea o dorește. Zilele trecute am intrat la duș și am uitat ușa întredeschisă. Ghici ce-a făcut. A venit după mine cu rățușca cu care face baie 😀

2. Atunci când plec la muncă, mă petrece cu o față tristă: „Pleci? Nu pleca, te rog! Dar revii curând, așa-i?” Când mă întorc acasă, abia apuc să intru pe ușă că o și aud cum vine în patru labe grăbită să mă vadă și se cere în brațe.

3. Îi plac la nebunie cablurile, cărțile și pungile foșnitoare. Le roade pe toate fără discriminare și fără să se simtă vinovată, iar când o întreb de ce, se uită la mine cu o expresie nevinovată.

4. De când au început să-i crească dinți și în partea de sus, Ilinca a început să ne muște. Se întâmplă să o iau în brațe drăgăstos și mă pomenesc cu o înțepătură și cu urme de dințișori în umăr sau pe braț. Iar dacă o las să se joace cu mâna, îmi capsează degetele imediat.

5. Îi place să se joace și să se dea în spectacol, mai ales atunci când are spectatori: se rostogolește, galopează dintr-un capăt al casei în celălalt, face ture în jurul nostru, iar când îi reușește un lucru nou, scoate limba afară de bucurie și ne privește așteptând să fie lăudată.

Și ca să fie tabloul complet, Ilincuței îi place să ne jucăm aport, la fel ca și cățeilor. Doar că la noi lucrurile stau invers: ea aruncă lucrurile și noi i le aducem înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button