Jurnal de tată

1 an și 7 luni: Ilinca a început să ne ajute la treburile casnice

Luna aceasta Ilinca a experimentat și a învățat să facă câteva lucruri noi. E o adevărată bucurie să fii alături de ea în fiecare zi – o bucurie ce devine de multe ori consumatoare de timp și energie, dar, totuși, o bucurie pe care o apreciem pe deplin.

Implicarea în treburile casnice

De mai bine de o lună Ilinca arată că dorește să se implice în treburile casnice. Una din ocupațiile noastre preferate este să scoatem vasele din mașina de spălat: ea le scoate și mi le aduce, eu le pun la loc. Îi place această activitate așa de mult, încât lasă aproape orice, atunci când îi propun să ne apucăm de treabă.

O altă ocupație care o încântă este să ne ajute la dus lucruri. După ce mă întorc de la magazin și dezinfectez cumpărăturile, Ilinca ține morțiș să ne ajute să le punem la loc. Atunci când strângem hainele de pe uscător, ea se bucură foarte tare când îi încredințăm să ducă câteva în garderobă.

Atunci când facem curățenie, fetița noastră încearcă de multe ori să manevreze mânerul de la aspirator, se apucă să pleoscăie mopul în găleată și să arunce deșeurile la gunoi. Procedeul pe care-l stăpânește cel mai bine este întinsul covorului atunci când acesta este strâns sul.

Trasul de mână

Luna aceasta Ilinca a învățat să-și exprime mai bine dorințele. Cea mai nouă metodă pe care a descoperit-o este trasul de mână. Atunci când vrea o activitate anume, îți caută mâna spunând insistent „maaa”, te apucă și te duce în locul cu pricina ca să-ți indice activitatea dorită.

S-a întâmplat de multe ori să facă acest lucru în timp ce munceam sau eram în ședințe cu colegii. La un moment dat era pasionată de cântecul „Alunelu” pe care-l cântam și dansam în 3 prinși de mână. Uite așa puneam pe pauză ședințele, dansam împreună Alunelul de 2-3 ori și apoi reveneam la lucru.

Piscina cu bile și motocicleta

Senzația acestei luni este piscina cu bile – un cadru de burete învelit într-un material moale în care se află vreo 100 de bile de plastic. Ilinca primit-o cadou în cadrul unui concurs organizat de twindeco.ro și este foarte încântată: înoată în ea, plonjează, își cară jucăriile înăuntru și de multe ori insistă să intrăm acolo împreună cu ea.

Apoi a venit și prima sa motocicletă de care a fost foarte entuziasmată… până a descoperit că trebuie să dea din picioare pentru a se mișca. Am luat motocicleta cu noi de câteva ori la plimbare timp în care am cărat-o eu cam 90% din timp. Se pare că Ilinca trebuie să mai crească pentru a se bucura de această experiență.

Primele vânătăi pe genunchi și primele desene

Săptămâna trecută am ieșit din starea de urgență și am intrat în cea de alertă, acum avem liber la plimbat prin parc. De bucurie, Ilinca a reușit să cadă și să se lovească de câteva ori, iar acum are pe genunchi niște vânătăi de „toată frumusețea”. Din păcate, spațiile de joacă sunt în continuare închise.

Tot luna aceasta am încercat și prima experiență de desen cu acuarelă. Când ne apucăm de desen, punem o mușama jos ca să nu murdărim parchetul, pregătim vopselile, apa și foile și începem procesul de creație! Deocamdată rezultatul procesului de creație sunt niște pete de vopsea (inclusiv pe haine și pe mobilă), dar probabil că nici Picasso nu a fost geniu la 1 an și 7 luni.

Cam acestea au fost momentele cheie ale acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button