Ce s-a schimbat în oraș de când avem proteste în fiecare zi
Acesta este un articol pozitiv. Știu că e greu să fii optimist în contextul actual, când în stradă ies sute de mii de oameni, iar tensiunea plutește în aer, când oboseala și frustrările se adună, iar mersul la protest a devenit al doilea job.
Totuși o să încerc. Să vedem împreună ce s-a schimbat în oraș de când avem proteste în fiecare zi. Și dacă aveți completări, nu ezitați să comentați. Așadar…
Oamenii fac mai multă mișcare, iar mișcarea, după cum știm, înseamnă o viață mai sănătoasă. După calculele mele, în zilele în care am fost la proteste, am mers pe jos 5-6 km în plus față de cât merg în mod normal.
Se vând vuvuzelele, fluierele, tobele și alte dispozitive generatoare de zgomot. Autobuzele ce intersectează traseul protestelor circulă neregulat după 7 seara. Asta înseamnă că taximetriștii au program prelungit și, evident, venituri mai mari.
Au crescut vânzările în magazinele din centru și de pe traseul protestelor. La fel s-a întâmplat și cu vânzătorii ambulanți de ceaiuri, covrigi și vin fiert. Pe la 10-11 noaptea fast-food-urile din centru sunt aproape pline.
Practic serile cu proteste sunt ca niște mini-festivaluri. Doar că în loc să ne distrăm – noi scandăm, facem marșuri și ne exprimăm nemulțumirea față de măsurile adoptate de Guvern. Iar ziua mergem la muncă.
Diminețile de după proteste sunt mai grele, iar orele de somn – mai puține. Ajungem la lucru obosiți, răciți sau răgușiți. Ne trădează însă acea sclipire din ochi care spune: România s-a trezit, nu ne lăsăm, #rezistăm. Luptăm până la capăt, pentru că #neamsăturat!